ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
VIKING CityTech II 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking CityTech II 165/65R14 79T #273704

EAN: 4024069551156
Летни гуми Viking CityTech II - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 79T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 79 до 437 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
94 . 55 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание VIKING е компанията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът CITYTECH II може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е от вид: летни. Ширина за модела е 165. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R14 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 79 (до 437 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител VIKING
Модел CITYTECH II
Сезон летни гуми
Ширина 165
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 79 (до 437 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 15-20% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако имате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Икономията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови летни гуми  зимни гуми цена  автогуми цена  гуми за мотори цена