ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
VIKING CityTech II 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking CityTech II 155/80R13 79T #273699

EAN: 4024069551002
Летни гуми Viking CityTech II - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 79T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 79 до 437 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
95 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание VIKING е фирмата произвела тази гума. Моделът CITYTECH II се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Тези гуми са маркирани от производителя като летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 155. Маркираната височина за гумата от производителя е 80. R13 е маркираният диаметър за гумата. 79 (до 437 кг) е разрешеният товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за модела е C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител VIKING
Модел CITYTECH II
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 80
Диаметър R13
Товарен индекс 79 (до 437 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 18 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Когато закупите гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цени  195 65 r15  всесезонни гуми  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки