ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
UNIROYAL TH 40 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми UNIROYAL TH 40 245/70R19.5 141/140K (18PR, 16PR) #160005

EAN: 4024068752448
Всесезонни гуми UNIROYAL TH 40 - Тежкотоварни Гуми ( 140K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 140 до 2500 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
589 . 80 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание UNIROYAL е комманията производител на тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Моделът TH 40 се предлага от онлайн магазина ProGumi.Този модел гуми са всесезонни и са изключително популярен избор сред много наши клиенти. Ширина за модела е 245. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R19.5. Максимално допустимия товарен индекс е 140 (до 2500 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител UNIROYAL
Модел TH 40
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 140 (до 2500 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Индекси 18PR, 16PR
Ос ремарке - Truck
Тежест 34.18
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
70

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви даде по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 18% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми цени  гуми за мотори  205 55 r16  гуми 195 65 r15