ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Uniroyal RainExpert 5 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми UNIROYAL RainExpert 5 215/60R16 99H (XL) #263971

EAN: 4024068004929
Летни гуми UNIROYAL RainExpert 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
220 . 37 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя UNIROYAL. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът RAINEXPERT 5 може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Този модел е подходящ за вас ако търсите летни гуми. Маркираната ширина за модела е 215. 60 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. Разрешеният товарен индекс е 99 (до 775 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител UNIROYAL
Модел RAINEXPERT 5
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 10.10
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство и ползвате висок клас гуми ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 17-20% от консумацията на гориво за вашата кола.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми  летни гуми  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки