ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Uniroyal RainExpert 5 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми UNIROYAL RainExpert 5 175/60R15 81H #263827

EAN: 4024068004714
Летни гуми UNIROYAL RainExpert 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 81H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 81 до 462 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
192 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя UNIROYAL. Популярна фирма на пазара. Моделът RAINEXPERT 5 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 175. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата е R15. Максимално допустимият товарен индекс е 81 (до 462 кг). Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. 70 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител UNIROYAL
Модел RAINEXPERT 5
Сезон летни гуми
Ширина 175
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 81 (до 462 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Тежест 6.84
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
70

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 16% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. При превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  евтини гуми  зимни гуми цени  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки