ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
UNIROYAL DM 40 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми UNIROYAL FM 40 315/80R22.5 156/150K #161096

Всесезонни гуми UNIROYAL FM 40 - Тежкотоварни Гуми ( 150K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
885 . 36 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от UNIROYAL. Популярна фирма на пазара. Модел FM 40 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 315. 80 е маркираната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R22.5. Товарен индекс - 150 (до 3350 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е K (до 110 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. D е маркировката за разход на гориво. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 73 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител UNIROYAL
Модел FM 40
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ос предни - Truck
Тежест 65.22
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
75

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 18% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране от водача. При кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: гуми  205 55r16  автогуми