ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
UNIROYAL FH 40 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми UNIROYAL FH 40 295/80R22.5 154/149M (16PR) #158974

Всесезонни гуми UNIROYAL FH 40 - Тежкотоварни Гуми ( 149M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 149 до 3250 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
799 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание UNIROYAL е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Предлагания модел FH 40 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 295. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 80. R22.5 е отбелязания диаметър за гумата. Товарен индекс - 149 (до 3250 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите M (до 130 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. 69 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител UNIROYAL
Модел FH 40
Сезон всесезонни
Ширина 295
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 149 (до 3250 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Индекси 16PR
Ос предни - Truck
Тежест 58.79
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
69

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 18% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви позволи по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното шофиране намалява консумацията на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: гуми цена  205 55r16  автогуми