ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
UNIROYAL DH 40 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми UNIROYAL DH 40 235/75R17.5 132/130M #264324

EAN: 4024068002017
Всесезонни гуми UNIROYAL DH 40 - Тежкотоварни Гуми ( 130M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 130 до 1900 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
527 . 69 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя UNIROYAL. Наложена марка на пазара. Моделът DH 40 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като всесезонни. Маркираната ширина за модела е 235. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R17.5 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Максимално допустимият товарен индекс е 130 (до 1900 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е M (до 130 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. Маркировката за разхода на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум за този клас нивото на шум е 74 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител UNIROYAL
Модел DH 40
Сезон всесезонни
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 130 (до 1900 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Ос задни - Truck
Тежест 29.66
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
74

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 18-20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. При кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми цени  магазини за гуми  205 55r16  195 6515