ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
UNIROYAL DH 40 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми UNIROYAL DH 40 215/75R17.5 126/124M #158933

EAN: 4024068749288
Всесезонни гуми UNIROYAL DH 40 - Тежкотоварни Гуми ( 124M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 124 до 1600 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
384 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от UNIROYAL. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът DH 40 може да закупите от ProGumi на супер цена.Този модел е подходящ за вас ако търсите да закупите всесезонни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 215. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R17.5 е отбелязания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 124 (до 1600 кг). Гумите имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 75 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител UNIROYAL
Модел DH 40
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 124 (до 1600 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ос задни - Truck
Тежест 26.47
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
75

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Гумите оказват приблизително 20% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Когато изберете гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. Например при кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотори  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15