ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
UNIROYAL AllSeasonExpert 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми UNIROYAL AllSeasonExpert 2 205/55R16 94V (TL, XL) #263836

EAN: 4024068000945
Всесезонни гуми UNIROYAL AllSeasonExpert 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94V )
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
150 . 66 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание UNIROYAL е компанията производител на тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът ALLSEASONEXPERT 2 може да закупите от магазина ProGumi.всесезонни е обозначението на този вид гуми. Ширина за модела е 205. 55 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. Товарен индекс - 94 (до 670 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител UNIROYAL
Модел ALLSEASONEXPERT 2
Сезон всесезонни гуми
Ширина 205
Височина 55
Диаметър R16
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 8.32
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
72

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато закупите гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автомобилни гуми  195 6515  всесезонни гуми цена  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки