ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
UNIROYAL AllSeasonExpert 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми UNIROYAL AllSeasonExpert 2 155/70R13 75T #154258

EAN: 4024068000662
Всесезонни гуми UNIROYAL AllSeasonExpert 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75T )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
97 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
UNIROYAL е комманията производител на тази гума. Модел ALLSEASONEXPERT 2 можете да поръчате от сайта ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 155. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. Маркирания диаметър за гумата е R13. Товарен индекс - 75 (до 387 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност E. 71 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител UNIROYAL
Модел ALLSEASONEXPERT 2
Сезон всесезонни
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Тежест 5.35
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
71

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 17-20% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокрото пътно платно. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  евтини гуми  205 55 r16  летни гуми цена 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi