ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
UNIROYAL ALL SEASON EXPERT 2 XL FR 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми UNIROYAL ALL SEASON EXPERT 2 XL FR 205/50R17 93V (TL, XL, FR) #172849

EAN: 4024068000587
Всесезонни гуми UNIROYAL ALL SEASON EXPERT 2 XL FR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 93V )
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
210 . 62 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание UNIROYAL е производителя на тази гума. Една от познатите фими на пазара. Моделът ALL SEASON EXPERT 2 XL FR се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.Тези гуми са от тип всесезонни и са предпочитан избор сред много клиенти. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 205. 50 е отбелязаната височина за гумата. R17 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 93 (до 650 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Тази гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител UNIROYAL
Модел ALL SEASON EXPERT 2 XL FR
Сезон всесезонни гуми
Ширина 205
Височина 50
Диаметър R17
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR
Тежест 9.24
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 15-20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако поръчате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: летни гуми цени  зимни гуми цени  автомобилни гуми цени  нови гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки