ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Unigrip Road Force M/T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Unigrip Road Force M/T 305/70R16 118Q (M/T) #208302

EAN: 6996779704406
Всесезонни гуми Unigrip Road Force M/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 118Q )
Товарен индекс 118 до 1320 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
407 . 09 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя UNIGRIP. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът ROAD FORCE M/T се предлага от ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 305. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. R16 е маркирания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 118 (до 1320 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Q (до 160 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност E. 71 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител UNIGRIP
Модел ROAD FORCE M/T
Сезон всесезонни гуми
Ширина 305
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 118 (до 1320 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси M/T
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 16 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: нови всесезонни гуми  нови гуми за мотори  гуми 205 55 r16  195 65r15