ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TYFOON F EUROSNOW3 XL FR 235/55R17 103V (TL, XL, FR, M+S) #249630

EAN: 4019238077292
Зимни гуми TYFOON F EUROSNOW3 XL FR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
255 . 45 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TYFOON е производителя на тази гума. Модела F EUROSNOW3 XL FR може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Този модел гуми са зимни и са изключително добър избор при много наши клиенти. Маркираната ширина на гумата за модела е 235. 55 е отбелязаната височина за гумата. R17 е отбелязания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 103 (до 875 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите V (до 240 км/ч.) за този клас гуми. C е индекса за сцепление на мокро за гумата. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са доста тихи тяхното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 6-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител TYFOON
Модел F EUROSNOW3 XL FR
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, M+S
Тежест 11.757
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 15% от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви даде значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. При кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цена  гуми  зимни гуми цена  летни гуми цени