ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TYFOON F ALLSEASON 5 XL 235/60R18 107V #247987

EAN: 6921109024053
гуми TYFOON F ALLSEASON 5 XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
197 . 37 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TYFOON. Наложена марка на пазара. Моделът може да закупите от сайта ProGumi.всесезонни е маркировката на този модел гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 235. 60 е маркираната височина за гумата от производителя. R18 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 107 (до 975 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Тези гуми са с добри показатели за шум нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват приблизително 16 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява потреблението на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цени  гуми цени  гуми 205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки