ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Tristar Snowpower HP 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Tristar Snowpower HP 185/60R16 86H #74603

EAN: 5420068663415
Зимни гуми Tristar Snowpower HP - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 86H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 86 до 530 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
437 . 82 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя TRISTAR. Известна фирма в света на гумите. Моделът SNOWPOWER HP се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 185. 60 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R16. Разрешения товарен индекс е 86 (до 530 кг). Скоростния индекс за модела H (до 210 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Показателя за сцепление на мокро е C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е E. 70 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител TRISTAR
Модел SNOWPOWER HP
Сезон зимни гуми
Ширина 185
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 86 (до 530 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако купите гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  гуми онлайн  гуми 205 55 r16  195 65 r15