ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TRIANGLE TW401 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TW401 195/65R15 91H #155737

EAN: 6959753224468
Зимни гуми TRIANGLE TW401 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
74 . 98 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TRIANGLE. Една от популярните конмании на пазара. Модел TW401 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Тези гуми са от тип зимни и са популярен избор сред много клиенти. Маркираната ширина за модела е 195. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R15. Разрешения товарен индекс е 91 (до 615 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. Тези гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител TRIANGLE
Модел TW401
Сезон зимни гуми
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Тежест 6.70
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако закупите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват около 15% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Екологичното шофиране намалява разхода на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. При кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автомобилни гуми  гуми 205 55 r16  магазини за гуми  зимни гуми