ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TRIANGLE TV701 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TV701 235/65R16 115/113S #159713

EAN: 6959753223638
Летни гуми TRIANGLE TV701 - Лекотоварни Гуми ( 113S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
144 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от TRIANGLE. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът TV701 може да закупите от сайта ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 65. R16 е отбелязания диаметър за гумата. 113 (до 1150 кг) е допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е B. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител TRIANGLE
Модел TV701
Сезон летни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
B
B
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. На гумите се дължи приблизително 15% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Икономията на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. За автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно при нас: нови автомобилни гуми  195 65 r15  всесезонни гуми цени  зимни гуми цени