ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TRIANGLE TRS02 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TRS02 315/80R22.5 154/151M (18PR) #161991

Всесезонни гуми TRIANGLE TRS02 - Тежкотоварни Гуми ( 151M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 151 до 3450 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
606 . 21 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя TRIANGLE. Една от наложениете фирми на пазара. Модел TRS02 можете да поръчате от магазин ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 315. Отбелязаната височина за гумата е 80. R22.5 е отбелязания диаметър за гумата. 151 (до 3450 кг) е разрешения товарен индекс. Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е M (до 130 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглеждания от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Приложение магистрална
Производител TRIANGLE
Модел TRS02
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 151 (до 3450 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Индекси 18PR
Ос предни - Truck
Тежест 68.00
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17-20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Когато имате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми  всесезонни гуми цени  зимни гуми