ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TRIANGLE TRS02 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TRS02 11R22.5 146/143M (16PR) #154003

Всесезонни гуми TRIANGLE TRS02 - Тежкотоварни Гуми ( 143M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 143 до 2725 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
517 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TRIANGLE. Модел TRS02 можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите всесезонни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 11. R22.5 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 143 (до 2725 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за модела M (до 130 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 73 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение магистрална
Производител TRIANGLE
Модел TRS02
Сезон всесезонни
Ширина 11
Диаметър R22.5
Товарен индекс 143 (до 2725 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси 16PR
Ос предни - Truck
Тежест 54.50
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
73

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

На гумите се дължи до 17% от консумацията на гориво за вашата кола. Когато поръчате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. За автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: летни гуми  нови зимни гуми  автогуми  гуми за мотори