ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TRIANGLE TRD06 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TRD06 295/80R22.5 152/148L (16PR) #161986

Всесезонни гуми TRIANGLE TRD06 - Тежкотоварни Гуми ( 148L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 148 до 3159 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
531 . 28 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TRIANGLE е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Модел TRD06 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип всесезонни и са любим избор сред много клиенти. Ширина за модела е 295. 80 е маркираната височина за гумата от производителя. R22.5 е отбелязания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 148 (до 3159 кг). Скоростния индекс за модела L (до 120 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас , като нивото на шум е 75 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Приложение магистрална
Производител TRIANGLE
Модел TRD06
Сезон всесезонни
Ширина 295
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 148 (до 3159 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Индекси 16PR
Ос задни - Truck
Тежест 60.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
75

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 17 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: всесезонни гуми  гуми за мотор  205 55 r16  195 6515