ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TRIANGLE TRA02 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TRA02 7.5R16 122/118L (LT, 12PR, 14PR) #239284

EAN: 6959753216302
Всесезонни гуми TRIANGLE TRA02 - Тежкотоварни Гуми ( 118L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 118 до 1320 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
334 . 68 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя TRIANGLE. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът TRA02 може да закупите от ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като всесезонни. Ширина за модела е 7.5. Маркираният диаметър за гумата е R16. Допустимият товарен индекс е 118 (до 1320 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс L (до 120 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 73 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител TRIANGLE
Модел TRA02
Сезон всесезонни
Ширина 7.5
Диаметър R16
Товарен индекс 118 (до 1320 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Индекси LT, 12PR, 14PR
Ос предни - Truck
Тежест 27.43
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
73

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Когато имате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 17% от разхода на гориво при вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  бг гуми  205 55 r16  гуми 195 65 r15