ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Triangle TR918 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TR918 13R22.5 P (18PR) #154159

Всесезонни гуми TRIANGLE TR918 - Тежкотоварни Гуми ( P )
Сезон всесезонни всесезонни
Скоростен индекс P до 150 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
712 . 38 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TRIANGLE. Една от наложениете фирми на пазара. Модел TR918 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.Този модел гуми са всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 13. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R22.5. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е P (до 150 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи тяхното ниво на шум е 73 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител TRIANGLE
Модел TR918
Сезон всесезонни
Ширина 13
Диаметър R22.5
Скоростен индекс P (до 150 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Индекси 18PR
Ос задни - Truck
Тежест 81.10
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
73

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Гумите оказват до 17-20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако притежавате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното шофиране намалява консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми за мотор  гуми  205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки