ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Triangle TR777 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TR777 155/70R13 75T #188248

EAN: 6959753200899
Зимни гуми TRIANGLE TR777 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
50 . 56 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TRIANGLE е комманията производител на тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Моделът TR777 може да закупите от магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като зимни. Маркираната ширина за модела е 155. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R13 е маркирания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 75 (до 387 кг). Гумите имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. E е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разходът на гориво е E. Този моделе сравнително тих , като нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител TRIANGLE
Модел TR777
Сезон зимни гуми
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 70 dB
Тежест 6.29
Доставка 2 дни
евро етикет
E
E
70

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви осигури много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15-20% от разхода на гориво за вашата кола.

Енергийно ефективното (екологично) каране намалява консумацията на гориво. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрия асфалт. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  нови всесезонни гуми  зимни гуми