ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TRIANGLE TR686 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TR686 11R24.5 149/146M (16PR) #154798

Всесезонни гуми TRIANGLE TR686 - Тежкотоварни Гуми ( 146M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 146 до 3000 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
418 . 88 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TRIANGLE. Моделът TR686 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Този модел може да е правилния избор ако търсите всесезонни гуми. Маркираната ширина за модела е 11. Маркирания диаметър за гумата е R24.5. 146 (до 3000 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс е сред най-добрите M (до 130 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение магистрална
Производител TRIANGLE
Модел TR686
Сезон всесезонни
Ширина 11
Диаметър R24.5
Товарен индекс 146 (до 3000 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси 16PR
Ос предни - Truck
Тежест 56.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Гумите оказват около 20% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви даде значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява разхода на гориво. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: всесезонни гуми цена  гуми за мотор  205 55 r16  гуми 195 65 r15