ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
TRIANGLE TR669 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TR669 #154147 13R22.5 156/153K (18PR)

Всесезонни гуми TRIANGLE TR669 - Тежкотоварни Гуми ( 153K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 153 до 3650 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
797 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е произведена от TRIANGLE. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът TR669 се предлага от сайта ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 13. Отбелязания диаметър за гумата е R22.5. 153 (до 3650 кг) е разрешения товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност D. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 75 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител TRIANGLE
Модел TR669
Сезон всесезонни
Ширина 13
Диаметър R22.5
Товарен индекс 153 (до 3650 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 75 dB
Индекси 18PR
Ос задни - Truck
Тежест 71.00
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
75

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 20% от консумацията на гориво при вашата кола. Когато изберете гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: зимни гуми  летни гуми цена  автогуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi