ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TRIANGLE TR666 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TR666 11R22.5 148/144M (16PR) #162924

EAN: 6959753210058
Всесезонни гуми TRIANGLE TR666 - Тежкотоварни Гуми ( 144M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 144 до 2800 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 1 бр.
282 . 90 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TRIANGLE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много хора в България. Модел TR666 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип всесезонни. Ширина на модела е 11. R22.5 е отбелязания диаметър за гумата. 144 (до 2800 кг) е разрешения товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е D. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са сравнително тихи за техния клас , като нивото на шум е 73 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител TRIANGLE
Модел TR666
Сезон всесезонни
Ширина 11
Диаметър R22.5
Товарен индекс 144 (до 2800 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси 16PR
Ос предни - Truck
Тежест 52.90
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
2
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Когато купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 17% от консумацията на гориво за вашата кола.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното каране ще намали разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  гуми онлайн  зимни гуми  нови летни гуми