ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TRIANGLE TR619 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TR619 10R22.5 141/139M (14PR) #154344

Всесезонни гуми TRIANGLE TR619 - Тежкотоварни Гуми ( 139M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 139 до 2430 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
479 . 92 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от TRIANGLE. Моделът TR619 може да закупите от сайта ProGumi.Този модел може да е правилния избор ако търсите да закупите всесезонни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 10. Отбелязания диаметър за гумата е R22.5. 139 (до 2430 кг) е товарния индекс за модела. Тези гуми имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са доста тихи нивото на шум е 75 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител TRIANGLE
Модел TR619
Сезон всесезонни
Ширина 10
Диаметър R22.5
Товарен индекс 139 (до 2430 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Индекси 14PR
Ос задни - Truck
Тежест 48.50
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
75

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Когато притежавате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват приблизително 20% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. При автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цена  гуми цена  гуми 205 55 r16  195 65r15