ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Triangle TH201 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE TH201 305/35R24 112W (XL) #160639

EAN: 6959753216081
Летни гуми TRIANGLE TH201 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
209 . 88 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TRIANGLE. Модел TH201 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 305. Маркираната височина за гумата е 35. R24 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 112 (до 1120 кг) е товарния индекс за модела. Тези гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. C е маркировката за разход на гориво. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 75 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител TRIANGLE
Модел TH201
Сезон летни гуми
Ширина 305
Височина 35
Диаметър R24
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 17.32
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
2
75

Легенда

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 17 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автомобилни гуми цени  гуми  205 5516  195 6515