ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Triangle PL02 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Triangle PL02 285/50R20 116H (XL, FR) #182968

EAN: 6959753223935
Зимни гуми Triangle PL02 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
553 . 21 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е TRIANGLE. Любима марка на много хора в България. Моделът PL02 може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.зимни е маркировката на този вид гуми. Маркираната ширина за модела е 285. Маркираната височина за гумата е 50. Отбелязаният диаметър за гумата е R20. 116 (до 1250 кг) е товарният индекс за модела. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител TRIANGLE
Модел PL02
Сезон зимни гуми
Ширина 285
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FR
Тежест 15.73
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
73

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно при нас: летни гуми  зимни гуми цена  автогуми  нови гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки