ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TRIANGLE GripX M/T TR281 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TRIANGLE GripX M/T TR281 30/9.5R15 104Q #160626

EAN: 6959753219983
Летни гуми TRIANGLE GripX M/T TR281 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
175 . 55 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TRIANGLE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от познатите фими на пазара. Модел GRIPX M/T TR281 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. Тези гуми са летни. Отбелязаната от производителя ширина е 30. 9.5 е маркираната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R15. Товарен индекс - 104 (до 900 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител TRIANGLE
Модел GRIPX M/T TR281
Сезон летни гуми
Ширина 30
Височина 9.5
Диаметър R15
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Тежест 20.86
Доставка 2 дни

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Когато купите гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 17-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява разхода на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: летни гуми цени  зимни гуми  автогуми цена  гуми за мотор