ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
Trazano TRANS D 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Trazano TRANS D 285/70R19.5 146/144M (TL, 16PR) #152648

EAN: 8859305523408
Всесезонни гуми Trazano TRANS D - Тежкотоварни Гуми ( 144M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 144 до 2800 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
519 . 54 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
TRAZANO е производителя на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът TRANS D може да закупите от магазина ProGumi.Гумите са от вид: всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 285. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R19.5. Товарен индекс - 144 (до 2800 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е M (до 130 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност E. Ширината в мм на гумата е 283. Гумата има 895 външен диаметър. Обиколката в мм на гумата е 2730 Грайферите имат дълбочина от 16.00 Препоръчителното налягане което трябва да имате за този модел гуми е 8.25. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител TRAZANO
Модел TRANS D
Предназначение Regional haul
Сезон всесезонни
Ширина 285
Височина 70
Диаметър R19.5
Товарен индекс 144 (до 2800 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Индекси 16PR
Брой платове 16
Конструкция Radiaal
Гуми Ширина мм 283
Външен диаметър мм 895
Обиколка мм 2730
Дълбочина на грайфер мм 16.00
Препоръчителен размер на джантата 8.25
Единичен товарен капацитет 3000.00
Сдвоен товарен капацитет 2800.00
Препоръчително налягане 8.25
Ос задни - Truck
Тежест 43.83
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 16% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  всесезонни гуми  зимни гуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi