ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Tracmax F-110 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Tracmax F-110 285/50R20 116V #83848

EAN: 6956647600575
гуми Tracmax F-110 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
361 . 80 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е TRACMAX. Любима марка на редица клиенти в страната. Предлагания модел F-110 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел е подходящ ако търсите да поръчате летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 285. Маркираната височина за гумата е 50. R20 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 116 (до 1250 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. 74 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Доставка 7-10 дни от Германия

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви даде по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. При автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми цени  нови гуми  205 5516  нови летни гуми 

Този сайт използва бисквитки