ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TOYO YO PROXES ST3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO YO PROXES ST3 265/60R18 114V (TL, XL, M+S) #263482

EAN: 4981910784869
Летни гуми TOYO YO PROXES ST3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 114V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 2 бр.
287 . 15 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TOYO е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много хора в България. Моделът YO PROXES ST3 може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 265. 60 е отбелязаната височина за гумата. R18 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Товарен индекс - 114 (до 1180 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност D. Маркировката за разхода на гориво е D. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител TOYO
Модел YO PROXES ST3
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 60
Диаметър R18
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, M+S
Тежест 17.048
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако купите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи приблизително 16 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки