ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TOYO YO PROXES SPORT SUV XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO YO PROXES SPORT SUV XL 295/40R22 112Y (TL, XL, SUV) #248758

EAN: 4981910519331
Летни гуми TOYO YO PROXES SPORT SUV XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
522 . 14 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TOYO е комманията производител на тази гума. Моделът PRSPSUVXL се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са отбелязани от вид летни. Ширина за модела е 295. 40 е отбелязаната височина за гумата. R22 е маркирания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 112 (до 1120 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите Y (до 300 км/ч.) за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 6-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител TOYO
Модел YO PROXES SPORT SUV XL
Сезон летни гуми
Ширина 295
Височина 40
Диаметър R22
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, SUV
Тежест 17.86
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 17% от разхода на гориво при вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автомобилни гуми  205 55r16  online gumi  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки