ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TOYO TOYO R37 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO TOYO R37 225/55R18 98H (TL, XL, M+S) #277697

EAN: 4981910724667
Летни гуми TOYO TOYO R37 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
252 . 66 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TOYO. Модел TOYO R37 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. Обозначението Сезон на гумите е от тип: летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. Маркираната височина за гумата е 55. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. 98 (до 750 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. Този модел гуми са с добри показатели за шум за техния клас , като нивото на шум е 69 dB. Ние предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител TOYO
Модел TOYO R37
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R18
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, M+S
Тежест 12.67
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
2
69

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 15% от разхода на гориво при вашата кола.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: бг гуми  205 55 r16  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки