ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Toyo Proxes Sport SUV 295/40R22 112Y (TL, XL, SUV) #84639

EAN: 4981910519331
Летни гуми Toyo Proxes Sport SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
536 . 91 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TOYO. Моделът PROXES SPORT SUV се предлага от сайта ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Ширина за модела е 295. Отбелязаната височина за гумата е 40. R22 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 112 (до 1120 кг) е допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Тези гуми са доста тихи за техния клас , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител TOYO
Модел PROXES SPORT SUV
Сезон летни гуми
Ширина 295
Височина 40
Диаметър R22
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, SUV
Тежест 17.00
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
A
1
72

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 19 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното каране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Разликата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цени  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки