ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Toyo Proxes Sport SUV 275/55R19 111W (SUV) #84637

EAN: 4981910517580
Летни гуми Toyo Proxes Sport SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
396 . 95 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя TOYO. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът PROXES SPORT SUV може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Обозначението от производителя на гумите е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 275. Отбелязаната височина за гумата е 55. Маркираният диаметър за гумата е R19. 111 (до 1090 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тези гуми са с добри показатели за шум за техния клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител TOYO
Модел PROXES SPORT SUV
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 55
Диаметър R19
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси SUV
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
A
2
70

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато имате гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват до 17% от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокро пътно платно. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми цена  гуми за мотор цена  205 55 r16  195 65r15 

Този сайт използва бисквитки