ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Toyo Proxes Sport 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Toyo Proxes Sport 245/30R20 90(Y) (XL) #82959

EAN: 4981910500957
Летни гуми Toyo Proxes Sport - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 90(Y) )
Сезон летни летни
Товарен индекс 90 до 600 кг
Скоростен индекс (Y)
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
415 . 13 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TOYO е компанията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът PROXES SPORT се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Тези гуми са летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 245. Отбелязаната височина за гумата е 30. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R20. 90 (до 600 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител TOYO
Модел PROXES SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 30
Диаметър R20
Товарен индекс 90 (до 600 кг)
Скоростен индекс (Y)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
A
2
70

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Ако изберете гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до до 20% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с мокър асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: летни гуми  зимни гуми цена  автомобилни гуми цени  гуми за мотор цена 

Този сайт използва бисквитки