ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO PROXES SPORT 295/35R19 104Y (XL) #274880

EAN: 4981910501541
Летни гуми TOYO PROXES SPORT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
441 . 73 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя TOYO. Моделът PROXES SPORT се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 295. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 35. R19 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 104 (до 900 кг) е допустимият товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Y (до 300 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е A. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител TOYO
Модел PROXES SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 295
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
1
72

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако изберете гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми цени  магазини за гуми  гуми 205 55 r16  летни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки