ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TOYO PROXES COMFORT XL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO PROXES COMFORT XL 215/55R16 97W (TL, XL) #276839

DOT’23
EAN: 4981910541790
Летни гуми TOYO PROXES COMFORT XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
181 . 93 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TOYO е производителят на тази гума. Предпочитана марка на редица наши клиенти. Моделът PROXES COMFORT XL се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Тези гуми са летни. Отбелязаната от производителя ширина е 215. Отбелязаната височина за гумата е 55. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 97 (до 730 кг). Гумите имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Тези гуми са с добри показатели за шум , като нивото на шум е 70 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител TOYO
Модел PROXES COMFORT XL
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 55
Диаметър R16
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 10.7
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато поръчате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми  гуми онлайн  зимни гуми цена  летни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки