ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO PROXES CF2 185/50R16 81H #172557

EAN: 4981910785897
Летни гуми TOYO PROXES CF2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 81H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 81 до 462 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 0 бр.
148 . 69 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TOYO. Една от наложените фирми на пазара. Моделът PROXES CF2 може да закупите от сайта ProGumi.Тези гуми са класифицирани от производителя като летни. Ширината на модела е 185. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 50. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. 81 (до 462 кг) е допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от H (до 210 км/ч.). B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. 70 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител TOYO
Модел PROXES CF2
Сезон летни гуми
Ширина 185
Височина 50
Диаметър R16
Товарен индекс 81 (до 462 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато поръчате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват приблизително 16 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрия асфалт. Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотор  нови летни гуми  всесезонни гуми цена  online gumi  автогуми 

Този сайт използва бисквитки