ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Toyo Open Country M/T POR 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Toyo Open Country M/T POR 30/9.5R15 104Q (MT, P, MFS, P.O.R, M+S) #251254

EAN: 4981910540243
Летни гуми Toyo Open Country M/T POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
360 . 68 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя TOYO. Модел OPEN COUNTRY M/T POR можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Тези гуми са летни. Отбелязаната от производителя ширина е 30. Маркираната височина за гумата от производителя е 9.5. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R15. 104 (до 900 кг) е допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител TOYO
Модел OPEN COUNTRY M/T
Сезон летни гуми
Ширина 30
Височина 9.5
Диаметър R15
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси MT, P, MFS, P.O.R, M+S
Доставка 7-10 дни от Германия

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато поръчате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват около 19 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  205 55r16  евтини гуми  зимни гуми