ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TOYO OPEN COUNTRY M/T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO OPEN COUNTRY M/T 37/13.5R24 120P (A, A/T, TL, M+S) #300303

EAN: 4981910766483
Летни гуми TOYO OPEN COUNTRY M/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 120P )
Сезон летни летни
Товарен индекс 120 до 1400 кг
Скоростен индекс P до 150 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
1024 . 96 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TOYO. Известна фирма в света на гумите. Моделът OPEN COUNTRY M/T се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са маркирани от производителя като летни. Ширина за модела е 37. 13.5 е маркираната височина за гумата. R24 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 120 (до 1400 кг) е разрешеният товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс P (до 150 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е D. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител TOYO
Модел OPEN COUNTRY M/T
Сезон летни гуми
Ширина 37
Височина 13.5
Диаметър R24
Товарен индекс 120 (до 1400 кг)
Скоростен индекс P (до 150 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, TL, M+S
Тежест 32.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
2
70

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 20% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Популярно в магазина: автомобилни гуми цени  магазини за гуми  205 55 r16  195 6515