ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TOYO OPEN COUNTRY M/T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO OPEN COUNTRY M/T 315/75R16 121P (LT) #236248

EAN: 4981910521600
Летни гуми TOYO OPEN COUNTRY M/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121P )
Сезон летни летни
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс P до 150 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
431 . 66 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е TOYO. Любима марка на много клиенти в страната. Модел OPEN COUNTRY M/T можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Обозначението на този модел гуми е летни. Ширина за модела е 315. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязания диаметър за гумата е R16. 121 (до 1450 кг) е допустимия товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс P (до 150 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител TOYO
Модел OPEN COUNTRY M/T
Сезон летни гуми
Ширина 315
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс P (до 150 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Индекси LT
Тежест 35.77
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
70

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране и други фактори. За кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: нови зимни гуми  гуми цени  гуми 205 55 r16  летни гуми цена