ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TOYO OPEN COUNTRY M/T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO OPEN COUNTRY M/T 33/10.5R15 114P (LT, M/T, POR) #199111

EAN: 4981910521617
Летни гуми TOYO OPEN COUNTRY M/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 114P )
Сезон летни летни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс P до 150 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
360 . 46 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TOYO е компанията производител на разглежданата от вас гума. Наложена марка на пазара. Предлаганият модел OPEN COUNTRY M/T можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 33. Отбелязаната височина за гумата е 10.5. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Разрешеният товарен индекс е 114 (до 1180 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс P (до 150 км/ч.). Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител TOYO
Модел OPEN COUNTRY M/T
Сезон летни гуми
Ширина 33
Височина 10.5
Диаметър R15
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс P (до 150 км/ч.)
Индекси LT, M/T, POR
Тежест 28.26
Доставка 2 дни

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако изберете гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително до 20% от консумацията на гориво при вашата кола.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява потреблението на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Разликата между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: летни гуми  зимни гуми  автомобилни гуми  мото гуми