ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TOYO OPEN COUNTRY M/T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO OPEN COUNTRY M/T 305/70R16 118P (LT, M/T, POR) #198454

EAN: 4981910775621
Летни гуми TOYO OPEN COUNTRY M/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 118P )
Сезон летни летни
Товарен индекс 118 до 1320 кг
Скоростен индекс P до 150 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
449 . 69 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TOYO е производителя на тази гума. Предлагания модел OPEN COUNTRY M/T можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Обозначението от производителя на гумите е летни. Ширина на модела е 305. 70 е маркираната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата е R16. Разрешения товарен индекс е 118 (до 1320 кг). Тези гуми имат скоростен индекс P (до 150 км/ч.). Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител TOYO
Модел OPEN COUNTRY M/T
Сезон летни гуми
Ширина 305
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 118 (до 1320 кг)
Скоростен индекс P (до 150 км/ч.)
Индекси LT, M/T, POR
Тежест 32.28
Доставка 2 дни

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако поръчате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 19 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Екологичното шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми цена  гуми  205 55 r16  нови летни гуми