ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
TOYO OPEN COUNTRY A/T PLUS 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми TOYO OPEN COUNTRY A/T PLUS 215/75R15 100T (A, A/T, TL) #192138

EAN: 4981910765721
Летни гуми TOYO OPEN COUNTRY A/T PLUS - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
197 . 65 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от TOYO. Една от наложените компании на пазара. Модел OPEN COUNTRY A/T PLUS можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 215. Отбелязаната височина за гумата е 75. Маркирания диаметър за гумата е R15. Товарен индекс - 100 (до 800 кг). Модела гуми има скорестен идекс от T (до 190 км/ч.). D е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Този модел гуми са доста тихи нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител TOYO
Модел OPEN COUNTRY A/T PLUS
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, TL
Тежест 12.25
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
2
70

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 15% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако притежавате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми цени  гуми онлайн  нови зимни гуми  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки