ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Toyo Open Country A/T+ 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Toyo Open Country A/T+ 275/65R18 113S (A, A/T, LT, M+S) #83006

EAN: 4981910514992
Летни гуми Toyo Open Country A/T+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 113S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 113 до 1150 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
395 . 95 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание TOYO е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от популярните компании на пазара. Модел OPEN COUNTRY A/T+ можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Този модел гуми са летни. Маркираната ширина за модела е 275. 65 е маркираната височина за гумата. R18 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 113 (до 1150 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от S (до 180 км/ч.). D е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител TOYO
Модел OPEN COUNTRY A/T+
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 65
Диаметър R18
Товарен индекс 113 (до 1150 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, LT, M+S
Тежест 20.54
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
D
2
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 17% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако притежавате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. За автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: летни гуми  зимни гуми  автогуми  гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки