ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Toyo Open Country A/T+ 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Toyo Open Country A/T+ 265/75R16 119S (A, A/T, TL, LT, M+S) #83005

EAN: 4981910514961
Летни гуми Toyo Open Country A/T+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 119S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 119 до 1360 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
350 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя TOYO. Една от наложените компании на пазара. Модел OPEN COUNTRY A/T+ можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Тези гуми са класифицирани от тип летни. Маркираната ширина за модела е 265. Отбелязаната височина за гумата е 75. R16 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 119 (до 1360 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е D. Маркировката за разходът на гориво е D. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител TOYO
Модел OPEN COUNTRY A/T+
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 119 (до 1360 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, TL, LT, M+S
Тежест 16.5
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
D
2
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 20% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали разхода на гориво. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  бг гуми  гуми 205 55 r16  195 65 r15